Skola

Sitter i skolan just nu och grejar med mitt fördjupningsarbete i psykologin, går si så där men är på godväg att bli klar faktiskt. Inlämningen är inte förän i början av mars så jag kan ta det ganska lungt ändå. Har lunch om en kvart då ska vi dra in till stan och käka! Feffe var i skolan idag, jippy! Han har inte varit det på typ två veckor för han har haft magkatarr eller något sådant, stackarn! :(
Annars rullar det på som vanligt. Har ingen aning om vad jag ska skriva så detta blev bara massa pladder. I helgen ska jag bara vara hemma och ta det lungt, passa Amanda på förmiddagen på lördag. Gaah vad tråkig jag är!

Hemma hos Danny och att ställa upp.

Jag sitter här och skäms lite,är barnvakt och har inte lagt Liam för att sova ännu, han verkar dessvärre inte vara ens lite trött. Angelica sa att han sovit länge på morgonen så det kanske inte är så konstigt ändå (+ att jag gav han coca cola alldeles för sent) Får hoppas att han slumrar till vid filmen han tittar på.

Annars så mår jag mycket bättre, så det blir garanterat skola på måndag igen, hostar bara lite men det får de allt stå ut med.  Just det, Danny & Angelica har fått det råsnyggt i deras kök, svart kakel! Längtar verkligen tills jag ska flytta till en egen lägenhet så att jag får göra i ordning!

Och på tal om något annat;

Imorgon ska jag träffa en vän som inte mått så bra på sistone, prata ut om massor av saker. Det är så viktigt att visa att man finns där när någon når botten men tyvärr är det många som väljer att komma tillbaka när personen i fråga mår bra, men det är ju när personen ligger på botten som den verkligen behöver sina vänner. Men å andra sidan så kan jag förstå att det finns personer som väljer att inte ställa upp pga diverse jag förstår att man själv inte orkar ibland, men själv skulle jag inte orka med mig själv om jag valde att inte ställa upp.

Jaja.. ska mysa lite med Liam framför tvn nu! :)


Plugg

Är fortfarande sjuk men känner mig mycket bättre iallafall, blir dock ingen skola i morgon men Cecilia var här och lämnade en massa papper som jag måste plugga. Vill inte hamna efter så mycket.  Så nu sitter jag och försöker plugga in allt detta. Usch!

Danny och Liam var här en sväng vid lunch, de hade vägarna förbi och frågade om jag kunde vara barnvakt i helgen. Självklart kan jag det! Det var ganska länge sedan sist också.  Så det ska bli mysigt att passa honom :)


Nu ska jag dra mig till TVn!


Sjuk

Då har man drabbats av en oerhört mysig feber, halsont och allt där till. Så det har inte blivit någon skola denna veckan, förvisso är det bara tisdag. Men ändå. Ganska skönt att bara vara hemma och ligga i soffan med en kopp med varm choklad. Blir endel film tittande om man säger så. I dag har jag legat och tittat på massa sorliga filmer och grinat som bara den.  Den bästa var helt klart I Am Sam, se den om ni har möjlighet! Nej, nu ska jag krypa ner under pläden i soffan igen och titta på något bra.

Tankar.

Nu har jag äntligen lite tid över så jag kan sätta mig ner och skriva ett långt och halvseriöst inlägg.
Det har varit så mycket nu i veckan så har knappt hunnit med mig själv och ännu mindre sitta vid datorn och inte göra något alls.

Det var meningen att jag skulle åka till Göteborg nu i helgen och träffa pappa. Men han ringde i onsdags och sa att han har ett stort "fall" som han jobbar med, så han kunde inte komma loss. (Precis som alltid)
Men så sa han att han var glad över att vi hade hunnit träffas så mycket under hösten osv.
Jag håller inte med. Visst jag fick följa med till Japan och jag var i Göteborg ett par gånger men för mig är det inte tillräckligt. När vi var i Japan var han dessutom på konferanser hela tiden (Ja, det var en "affärsresa" så jag ska inte klaga, han var ju där i jobbet)
Jaja, nog om det.

Har tänkt så mycket på Eddie på sistone,ibland "glömmer" jag bort att tänka på honom och jag får så dåligt samvete. Tänker på hur det hade varit om han fortfarande hade varit hos oss, hade han suttit brevid mig just nu och skrattat tillsammans med mig? Hade han varit den samma som han var då? Jag träffade en av hans gamla barndomskompis ,Filip. på stan nu i veckan, kanske det är därför att jag har tänkt så mycket. Filip gav mig en stor kram och berättade att han nyligen varit vid Eddies grav.
Mötet med Filip fick mig att tänka på alla de bus de hittade på med mig när jag var liten. Eddie höll i mig och Filip kittlade mig tills jag håll på att spricka av skratt. Alla de gånger de kom över och spelade spel, hur vi spelade RISK in på sena nätter. Alla visste vem Eddie var, alla tyckte om honom för han spred en sådan glädje runt sig. Hade alltid ett leende på läpparna. Han var genom snäll, det fanns inget ont i honom.
Hur kan det vara möjligt att en sådan underbar människa ens får lämna livet? Han hade en sådan livsglädje. 
 Jag kommer ihåg att jag tänkte att "Varför kunde inte någon som inte uppskattade livet dö istället för Eddie"  Han älskade ju att leva och han var så stolt över Liam men han hann bara få känna honom i 9 dagar.

Jag minns den där dagen i april, allt var precis som vanligt men jag var extra glad...glad över att Liam hade kommit till oss. Han var 9 dagar gammal då, så liten och oskyldig. Att glädjen skulle övergå till en sådan extrem sorg fanns inte i tankarna. Man kan inte föreställa sig att någon av de man älskar som mest försvinner så plötsligt.  

Jag minns att jag vaknade av att  telefonen ringde och att det är Monica som svarar. De pratar länge, men här hos oss är det inge ovanligt så jag reagerade inte på det först. Jag somnar om igen, klockan var runt 10 på morgonen den 23/4 2005. Eftersom att det  var lördag sov jag länge, gick inte upp förän strax innan 12. Monica och Claes satt i köket och bara tittade på varandra. Det kändes som att något var fel men jag frågade ingenting. Monica sa att hon kunde göra i ordning frukost åt mig om jag satte mig ner vid bordet, för de hade något att berätta.
Jag kommer ihåg att jag tänkte " Måste jag flytta härifrån?"  Jag fick min frukost och Monica och Clase satt mittemot mig och tittade på mig, jag såg hur både två började gråta. Jag förstod ingenting. 
Till slut lyckades Clase få ut  "Det är din bror....det är Eddie"  jag förstod fortfarande inget alls. Monica grät då så hysteriskt att jag nästan fattade, men jag vågade inte säga det rakt ut och tillslut kom det. "Eddie är död, han dog" Jag minns det hela så otroligt tydligt att jag ibland tror att det är en film jag sett om och om igen.  Jag började att stört gråta och kunde inte sluta de närmsta timmarna.  Tårarna kunde inte ta slut, de bara forsade ner.  Vi åkte till sjukhuset, där alla i familjen var samlade. Vi skulle få se Eddie. De hade gjort i "ordning" honom så fint, det såg precis ut som att han sov.  Jag ville bara hålla honom, krama honom... jag har inga ord för hur jag kände den sista gången jag fick se min älskade storebror. 
Jag hade så svårt för att acceptera att han var död. jag kunde inte titta i varken mamma eller pappa i ögonen på flera veckor. Sorgen var som tydligast där.  Jag tog mig till olycksplatsen, där han fått sladd med bilen, flera gånger i veckan jag bara satt där, det var så mycket blommor, brev, nallar...
Begravnigen då? Den var så vacker, det var så mycket folk, människor som jag aldrig sett men som Eddie på något sätt berört.
Danny och Pappa och Eddies vänner Filip och Alice höll tal.  De var så vackert.

Jag saknar honom så mycket!  Älskade Eddie!  I år skulle han ha fyllt 24.  You are so much more then a memory!


Skolan.

Hej på er, mina trogna läsare! ( Måste påpeka att ni blivit väldigt dåliga på att kommentera!)

Sitter just nu i skolan, även fast jag inte behöver men jag kände för att vara snäll emot Cecilia som sitter i möte med sin projektgrupp. Fick tillbaka mitt historiaprov idag, är så extremt jätte jätte missnöjd. Fick bara G. Jag trodde med hela hjärtat att jag skulle få VG men jag påpekade en massa eftersom jag inte förstod min lärares rättning. Hon rättade jätte konstigt! Fick dessutom inget poäng / betyg på en fråga om triangelhandeln som var så rätt det kan bli. Äh, nu ska jag inte haka upp mig på det. Men blir nog en het disskution om hela provet imorgon iallafall, det är så roligt att ställa lärare emot väggen.

Vågar ni säga emot lärare?

När jag kommer hem ska jag ta tag i mitt PA igen, inte gjort något på flera veckor. Försöker att hitta min farfars farfars mammas mor...eller något sådant. Haha! ( Jag håller alltså på med släktforskning!) Satt och disskuterade med några i klassen förut om vad man skulle göra om man upptäckte att man var släkt med t.ex. Adolf Hitler på långt håll eller Josef Stalin eller någon annan sådan hemsk människa. Undrar hur man hade reagerat. En kompis till Monica upptäckte att hon var släkt med  Napoleon Bonaparte (det släktet dvs.) på lååååångt tillbaka i tiden. Kan ju inte vara något att skryta med direkt men det är lite coolt att man kan upptäcka sådant. 

Helgen

Sitter hemma och tar det lungt efter ett vilt festande igår. Förfest hos Hennings storebror, sedan drog vi till tresextio och sedan efterfestade vi hos Cecilia fram tills klockan 6 i morse!
Iallafall, sitter här och är lite smått irriterad för MSN är puts veck från datorn. Vet inte vad som har hänt. Dundrar 30 Seconds To Mars ur högtalarna med, jag är så kär i Jared Leto, min dröm man! ( Näst efter Carl förståss! haha)

Fika

Blev en fika idag, med Mr DJ denna gången och ibland är han faktiskt jätte söt och det var han idag så det var trevligt. Var längesedan vi fikade tillsammans. Förr gjorde det vi ganska ofta men sedan hände nått och den tiden dog ut. Jaja, vart bara en snabb blogg nu. Ska ut med Hjalmar och sedan över till Alexandra en stund!

Puss på er.

Dagen

Var och jobbade en sväng i morse, var jätte tråkigt. Annars hade det inte hänt ett skit idag, spelat lite buzz bara.
Nu snart kommer Alexandra hit, ska se på massa skräckfilmer! (kommer med andra ord inte kunna sova i natt)

Puss


Mat och en lista :)

Vet faktiskt inte vad jag ska skriva egentligen så det blir nog bara massa pladder, men det går väl an det också.
Fikade med Cecilia förut, beställde pannkaka med vaniljglass,nutella och bananer. Ruggigt gott! Egentligen var ett av mina nyårslöften att jag inte skulle äta massa skräp hela tiden men vi säger att det börjar nästa måndag istället!
Till middag fick jag Club Sandwich efter att både jag och Amanda tjatat ett bra tag om det, också riktigt gott. Nej, ska inte prata mer om mat nu. Hittade en lista inne hos Marina som jag tänkte dela med mig av;


1. Vad är ditt fullständiga namn?
Elvira Mercedes Veronica Kristoffersson

2. Hur gamla var dina föräldrar när du föddes?
Pappa var 30 och mamma var 27

3.Var i syskonskaran är du?
Jag är nummer 4, yngst.

4. Har du några syskon, hur gamla är dom och vad heter dom?
Jag har tre riktiga syskon. Danny (Daniel heter han egentligen men ingen kallar han det) som fyllde 26 rätt nyligen. Älskade Eddie (Edwin som han egentligen hette men likaså där, ingen kallade honom för det) han blev bara 19år, dog i april 2005, skulle ha fyllt 20 i maj sen och Christoffer som är 20, fyller 21 snart.  Sen har jag ju Amanda också som jag räknar till som ett riktigt syskon hon fyller 6år snart.

5. Hur många kusiner har du?
Ett dussin :) 12 stycken.

6. I hur många städer har du bott?
En, Stockholm! :)

7. Vad jobbar/jobbade dina föräldrar med
Pappa är advokat och mamma är tandläkare

8. Vem känner dig bäst?
Joa, Carl och Alexandra

9. Vad är det värsta du har varit med om?
Min brors död 2005, det finns inga ord i det svenska språket som kan beskriva den sorgen.

10. Vad är det bästa du har varit med om?
Det var svårt, finns så mycket!

11. Vad är du allra mest rädd för?
Att någon nära mig ska dö igen eller att någon när mig blir utsatt för något hemskt brott.

12. Varför bloggar du?
Jag tycker det är skönt att skriva av mig ibland istället för att bara tänka och sedan är det kul att se att andra tycker det är intressant/roligt vad man är med om.

13. Vad jobbar du med, eller vad vill du jobba med i framtiden?
Jag går egentligen i skolan (sista året) men jobbar även på sjukhus som städerska ibland för att få en extra slant! Har ingen aning om vad jag vill bli i framtiden. (Borde verkligen komma på det)

14. Vad gör du om ett år?
Om ett år är jag Au Pair i USA! :D

15. Under vilket årtionde skulle du vilja leva i? (2000talet är inget alternativ)
Utan tvekan 1950 talet. Big fan av det!

16. Varför det?
Därför att jag är som sagt ett fan av 50talet. Me like! Tänk er att leva då James Dean, Elvis Presley, Johnny Cash och Marilyn Monroe slog igenom. Love it!

17. Vem är din största idol?
Danny, min bror.

18. Vad lyssnar på helst på för musik?
Allt möjligt, rätt mycket R&B och rock

19. Vem är din favorit artist?
Jared Leto (30 seconds to Mars)

20. Vad för sport gillar du?
Allt möjligt men har en förkärlek till fotboll

21. Vilket är ditt favorit lag i fotbollsallsvenskan?
Djurgården IF

22. Vad är ditt favorit snacks?
Chips!

23. Vad är din favorit dricka innehållande kolsyra?
Zingo! :D

24. Vad har du för skostorlek?
37-38

25. Vad har du för klädstorlek?
Beror helt på vad det är för plagg, men Small.

26.Vad faschineras du av hos andra människor?
Att endel uppfattar och ser saker på helt annorlunda sätt än vad man själ skulle göra.

27. Lider du av någon fysisk/psykisk sjukdom
Jag har ganska svår astma och ett par allergier annars inget alls.

28. Har du fått uppsöka sjukhus pga. det?
Ja, flera gånger. Ofta när jag var liten.

29. Dricker du alkohol?
Ja, inte ofta men det händer.

30. Röker du?
Nej, har aldrig testat heller pga. att det inte finns något med det som lockar och pga min astma.

31. Har du provat någon annan form av droger någon gång?
Absolut INTE, skulle aldrig falla mig in.

32. Känner du någon som håller/hållt på med droger?
Ja, tyvärr och det är hemskt

33. Vem/vilka betyder allra mest för dig?
Min familj och mina vänner

34. Har du något husdjur?
Jag har en hund som heter Hjalmar och en katt som heter Rune

35. Vad gör du när du är uttråkad?
Sitter vid datorn eller så ringer jag en kompis.

36. Vad för slags människor har du svårt för?
Personer som inte kan kontrollera sig själva,lögnare m.m.

37.Är du kär just nu?
Lite haha

38. Har du barn?
Nej. Det får vänta! :P

39. Är du petig med grammatik/stavning?
Ja, hatar när folk skriver ord med E istället för Ä eller tvärt om, eller använder för många eller för lite bokstäver typ "ALTID" istället för "ALLTID" Sådant är fruktansvärt irriterande. (Har förståss överseende med personer med läs & skrivsvårigheter /dyslexi )

40. Vad är klockan nu?
21.45
















Fika på stan

Tog en fika med Joa på stan idag, mycket mysigt. Fick även träffa hans pojkvän Robbin för första gången. De är så söta tillsammans!  Vi hade jätte trevligt iallafall, sen åkte jag och jobbade en stund så nu har jag precis kommit hem.

Snart kommer Carl hit och då ska vi åka till affären och köpa massa onyttigheter! :)

John Travoltas son är död.

Kollade på Aftonbladet lite och hittade denna nyheten; http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article4110346.ab.
John Travoltas och Kelly Prestons son Jett Travolta, 16, avled under fredagen på Bahamas.
Så fruktansvärt hemskt. Den sorgen och den förtvivlan är något som ingen ska behöva gå igenom.  Kanske är töntigt av mig men jag blir så nedstämd av sånt, har kanske förstort medlidande. Som för snart precis ett år sedan den fantastiska skådespelaren Heath Ledger dog grät jag floder. Var så kär i hans när jag var liten, för 10 år sen när Ten Things I Hate About You, precis hade haft premiär var han min dröm man ^^
Jaja, någon mer med alldeles förstort medlidande? (om man nu kan ha det)

Artikel om det på The New York Post http://www.nypost.com/seven/01022009/news/nationalnews/john_travoltas_son_found_dead_146914.htm


LYCKA!

Har nästan precis kommit hem ifrån Danny och Angelica. Liambusen var inte hemma, skulle sova hos farmor i natt (min mamma) men vi åt lite middag och så där så samtidigt så berättade dom att de väntar barn igen! I augusti blir jag faster igen om allt går som det ska! Obeskrivlig lycka! Inget syns på Angelica ännu men det gjorde det ju inte när hon väntade Liam heller förän hon var i 4:e månaden eller något sånt. Nu är hon i v.9 nu :)  

Tårarna bara sprutade när jag fick veta det och så sa Angelica
- Du blev ju nästan gladare än vad Danny blev
varpå Danny svarar;
- Du skulle bara veta vad krävande du är! *höhö*
Så fick han evileyes av Angelica eftersom att om det är någon som är krävande så är det han själv ;)

2009!

Hade en underbar nyårsafton, festade som aldrig förr och allt var bara så perfekt. En riktigt bra start på år 2009.
Idag har jag bara slöat, Carl har hjälpt mig med designen på bloggen, men den är inte färdig ännu men han har gett upp just nu. Så nu får det se ut så här så länge men jag är nöjd med headern åtminstone!

Idag, 1 januari 2009 blev det mest slapp. Vaknade ganska så sent så det enda vettiga jag gjort idag är att jag var ute med Hjalmar en sväng för ett tag sedan. Imorgon ska jag till Danny en sväng, han och Angelica hade något kul att berätta sa dom. Undrar vad de kan va.

Nej, nu ska jag faktiskt ta och kolla på en film!

RSS 2.0